Probleemgericht werken aan High Impact Crime
[7] 25 maart 2020: Online Harms White Paper

Nu al vanavond, (morgenochtend vroeg hardlopen daarom) per email een fraai door het VK uitgebracht (overheid)pareltje. Dit keer geen wetenschappelijk inzicht maar een prima overheidsdocument, een zogenaamd white paper over de aanpak van online criminaliteit en schade toegebracht aan individuele (potentiële) slachtoffers (document bijgesloten). Onderstaande link geeft toegang tot de fraai vorm gegeven samenvatting:

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/811923/EASY_READ_Online_Harms_White_Paper.pdf

The Online Harms White Paper is a white paper produced by the British government in April 2019. It lays out the government’s proposals on dealing with “online harms”, which it defines as “online content or activity that harms individual users, particularly children, or threatens our way of life in the UK, either by undermining national security, or by reducing trust and undermining our shared rights, responsibilities and opportunities to foster integration”, but excluding harm to businesses, harm from data breaches, and harm caused by activity on the dark web, all of which are dealt with by other government initiatives. The government’s proposed solution to these problems is to introduce a wide-ranging regime of Internet regulation in the United Kingdom, enforcing codes of practice on Internet companies, which would be subject to a statutory duty of care, and the threat of punishment or blocking if the codes are not complied with.

Recent (februari 2020) is het commentaar op deze paper gepubliceerd, verkregen via een consultatie. De uitkomsten hiervan zijn te raadplegen via:

https://www.gov.uk/government/consultations/online-harms-white-paper/online-harms-white-paper
https://www.gov.uk/government/consultations/online-harms-white-paper/public-feedback/online-harms-white-paper-initial-consultation-response

Naar mijn mening een waardevol document inclusief het commentaar en inhoudelijke suggesties, dit keer van de buren aan de overkant van de Noordzee, om van te leren voor de Nederlandse cyberpraktijk.

En om er de moed in te houden: lachen met Theo en Thea!, toen je nog kon stelen in een winkel, elkaar kon omhelzen, geen bijna lichaamslengte afstand van elkaar moest houden en je toen al wc-papier kon hamsteren. Dat is nu wel anders dankzij COVID-19: https://www.youtube.com/watch?v=bZPkU6I3udQ

prohic_linksonder