Probleemgericht werken aan High Impact Crime

Inleiding en context

Goede morgen allemaal op de vrijdag 19 augustus 2022. De laatste werkdag van deze werkweek is weer aangebroken. Ik begin dan ook met een liedje om wat in vorm te komen voor het naderende weekeinde: https://www.youtube.com/watch?v=JEq10L7u3SM Vandaag als ´kennisparel´ een mooi essay van mijn favoriete politieonderzoeker Peter Neyroud: https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Neyroud Het betreft een overzicht van de beschikbare wetenschappelijk inzichten van effectieve politiële strategieën voor het bevorderen van effectieve bescherming van de bevolking evenals in het stand houden van de rule of law in een democratische rechtsstaat. Zijn er gemeenschappelijke normen die richting kunnen geven aan de inspanningen van de politie in zeer verschillende landen om de rechtsstaat te bevorderen en de bevolking te beschermen? De bijgesloten ´kennisparel´ geeft daar een antwoord op.

Het uitgangspunt hierbij is dat er veel kansen zijn om voort te bouwen op bestaand bewijs van effectieve politiepraktijken. Het genereren van nieuwe kennis moet gericht zijn op het bevorderen van de kwaliteit van de rechtsstaat en de bescherming van het publiek door verschillende politieorganisaties in verschillende landen. Dit kan gedeeltelijk worden gedaan door veelbelovende politiepraktijken te implementeren en door voorstellen te doen hoe ze kunnen worden aangepast aan de lokale context. Bijgesloten ´kennisparel´ toont aan dat er sprake is van een accumulatie van op evidentie bewezen gebaseerd politieonderzoek. Uiteraard zijn er witte plekken in het kennisniveau maar er is zeer zeker vooruitgang in het kennisniveau over effectieve politiestrategieën. Ik zou zeggen politiebazen aan de Nieuwe Uitleg in Den Haag lees en leer van dit essay.

Bron

Neyroud, Peter (August 2022). Policing “Landscapes” for the Rule of Law and Public Protection: the State of Evidence on Organisational Policies, Structures, and Human Resources. Cambridge Journal of Evidence Based Policing, 17 August, pp. 1-22 https://link.springer.com/article/10.1007/s41887-022-00081-y

Samenvatting

What evidence is, or is not, available on organisational policies, structures, and practices in national policing institutional landscapes that enable a police service to promote the rule of law and protect the population from crime, disorder, and violations of human rights? Qualitative and quantitative research on police organisational policies, structures, and practices in areas such as human resources and recruiting, legal authorities, and reporting lines to governance.  A review of the evidence in landscapes associated with higher or lower levels of indications of a rule of law and protection from harm across a range of high-, medium-, and low-income countries and across different regions. The paper seeks to assess the strengths, limitations, and gaps in the evidence and data for understanding this association.

The evidence for institutions promoting better policing at the level of nation-states is largely qualitative or historical. Useful frameworks for different models of police landscapes have been developed, with some tentative conclusions observed from within-country studies. These include the negative impact on the rule of law of “militarizing” civilian police forces, the positive impact of checks and balances of external auditing by independent agencies, and the promising effects of well-implemented policies for community policing and body-worn video cameras. Yet all institutional landscapes are embedded in unique cultural traditions, and no one framework for police institutions is likely to work in most countries.

Research advances over the past half-century have substantially improved scientific understanding of police institutions. Nations investing in those institutions have a direct stake in advancing that knowledge as part and parcel of an effective strategy for promoting police protection of the public, as well as its rule of law.

Afsluitend

Een prima essay van Neyroud. En ja wat kun je daarover nog opmerken? Het sterkste bewijs dat tot nu toe is gevonden betreft heeft betrekking op de effectiviteit van gerichte politiestrategieën. Van die evidentie op het terrein van effectief politiewerk heb ik laatst een compilatie van gemaakt, die is te downloaden vanaf: https://www.researchgate.net/publication/359236763_Politiekennisparels_2020-2022_Een_overzicht_van_op_evidentie_gebaseerd_politiewerk Uit de beschikbare kennis die in bijgesloten ´kennisparel´ is besproken blijkt dat sommige, maar zeker niet de meerderheid van de aanbevolen werkwijzen wordt ondersteund door empirische onderzoeksgegevens. Gezien de complexiteit en verscheidenheid van de verschillende strategieën zou het volgens de auteur een juist moment zijn om een ​​zogenaamde evidence and gap map te vervaardigen om een ​​meer uitgebreide en systematische nulmeting van de huidige staat van ´evidence based policing´ te maken op dit terrein en van de hiaten / witte vlekken. Dat lijkt mij een mooie onderzoekvraag die het ministerie van Justitie & Veiligheid aan ons huisonderzoekcentrum het WODC kan vragen.

446-RuleofLawPoliceInstitutionsEvidenceOverviewNeyroud.August2022Downloaden