Probleemgericht werken aan High Impact Crime
[8] 26 maart 2020: Wat werkt en wat werkt niet bij het voorkomen van criminaliteit?: Een systematisch overzicht van 475 meta-evaluaties

Ook vandaag weer wat systematische kennis voor effectief criminaliteitsbeleid. Dit keer een PowerPoint presentatie en bijbehorend samenvattend achtergronddocument over ¨Wat werkt en wat werkt niet bij het voorkomen van criminaliteit?¨ Het betreft een presentatie die ik geef aan officieren van justitie (in opleiding) en rechters (in opleiding). Ook aan andere partijen binnen en buiten ons ministerie.

Vanaf volgende week zal ik op basis van dit overzicht dagelijks één specifieke meta-evaluatie sturen rond beleidsonderwerpen waar jullie dagelijks mee bezig zijn: bijvoorbeeld ´cyberbullying´; ´hot spot policing´; vroegtijdig dadergerichte preventie; workplace violence; rekruteringsprocessen georganiseerde criminaliteit, etc. Ik begrijp dat de ´parels´ die ik stuur niet voor iedereen even relevant zijn. Dan klik je ze eenvoudig weg.

Ik hoop dat jullie in ieder geval gedurende deze ongewone periode in staat zijn om meer kennis te nemen van de bestaande kennis op ons beleidsterrein. Ik heb de afgelopen jaren keer op keer moeten horen dat het jullie simpelweg aan de tijd ontbreekt om je in die bestaande kennis te verdiepen. Algemene Overleggen, vragenuurtjes, de kop van de Telegraaf, Kamervragen, overleggen, interdepartementale afstemming, politieke wensen, hiermee vliegt de tijd weg en is de week weer voorbij. Naar mijn mening moet deze periode wat dat betreft minder hectisch zijn en allicht de gelegenheid bieden om jullie meer inhoudelijk te verdiepen in de mooie beleidsonderwerpen waarmee wij ons mogen bezig houden op J&V.

prohic_linksonder