Probleemgericht werken aan High Impact Crime
[361] 11 maart 2022: A Scoping Review of Stress Measurements and Psychometry in Police Research

Inleiding en context

Goede morgen beste ‘’kennisparelontvangers’’, het is vandaag vrijdag 11 maart 2022. Gisteren was ik bij het afscheidsfeest van mijn goede vriend René Hesseling, hij is met pensioen gegaan bij de politie Eenheid Den Haag. Maak er wat moois van in Zutphen René! Hij gaat daar als vrijwilliger stadswandelingen organiseren, dus ben je in Zutphen, vraag naar René Hesseling. Trouwens, de biertjes smaakten gisteren prima in gezelschap van zijn politiecollega´s. Dat was gisteren, vandaag een mooi systematisch overzicht betreffende de beschikbare instrumenten die worden toegepast om stress en stress gerelateerde problemen bij politiemensen in kaart te brengen.

Stress is alomtegenwoordig in de samenleving en maar weinig andere onderwerpen binnen de hedendaagse psychologie krijgen meer aandacht dan stress. Het sterke verband tussen werk gerelateerde stress en verminderd welbevinden is goed onderzocht en er bestaat veel evidentie over die relatie.  Werken bij de politie, hetzij als politieagent (blauw) of als burger (grijs) is geen uitzondering op deze regel. De prevalentie van stress gerelateerde problemen is hoger onder medewerkers van de politie dan onder de gemiddelde werknemer. De vaststelling dat politiewerk een gevaarlijk en stressvol beroep is heeft geleid tot een verscheidenheid aan onderzoeken die zijn uitgevoerd met verschillende onderzoekinstrumenten en meetmethoden. Bijgesloten ‘’kennisparel’’ geeft een systematisch overzicht van die instrumenten en methoden.

Bron

Rabbing, Lillis, Brita Bjørkelo, Knut Inge Fostervold, Hilde Strømme & Bjørn Lau (February 2022). A Scoping Review of Stress Measurements and Psychometry in Police Research. Journal of Police and Criminal Psychology, 23 February, pp. 1-26. https://link.springer.com/article/10.1007/s11896-022-09498-7

Samenvatting

Despite a growing body of research, there is no systematic body of evidence that establishes the rigour of existing measures of stress among police. The aim of this scoping review was to investigate (1) the diversity of stress measures used in police research and (2) the psychometric properties of such measures and the ways in which they are utilised. The systematic literature search discovered 16,216 records, which were reduced to 442 records of relevance. A total of 20 qualitative and 422 quantitative studies were found to be relevant, including a total of 129 unique measures, of which the majority showed satisfactory reliability (Cronbach’s alpha ≥ 0.80). The identified measures pertain to four main categories: police-specific, perceived stress, psychological and physiological outcomes (including mood and affect changes), and assessment batteries. The measures have a general tendency to emphasise illness, and police-specific stressors pertain mostly to traditional police work. Measures should be chosen based on the aspect of the stress phenomenon that is to be investigated. This study provides detailed recommendations concerning how to use these measures to advance research concerning stress among police.

The main results from this scoping review show that there are a wide variety of existing measures applied to investigate stress among police. Most measures work well in the context in which they are used. It is recommended that measures be chosen based on the theoretical assumptions concerning stress as a phenomenon in the study in question as well as on the extent to which such measures suit the context and aims of the planned study. It is also advised that measures be chosen to develop both generic and police-specific knowledge. As there seems to be an emphasis on patrolling police work stressors in the context of police-specific stress measures, these stressors may profit from more alignment with the status of (on and offline) police work from several parts of the world to better measure the status quo. More research into stress among police, regardless of police employees’ educational background, is also encouraged. More focus should also be devoted to the measurement of stress and wellbeing. Well-chosen measurements can improve the study of stress among police and thereby improve police work and the effect of policing on the societies that police protect and serve.

Afsluitend

Er zijn beroepen die in sterke mate risicovol zijn in de mate van psychisch belastend ongerief. Daaronder vallen ook intimidatie, lichamelijk geweld en pesten. Het begrip psychosociale arbeidsbelasting (PSA) staat al geruime tijd hoog op de politieke agenda. PSA is een verzamelbegrip voor arbeidsrisico’s, die kunnen leiden tot gezondheidsklachten met een psychosociale oorzaak en arbeidsuitval. De gevolgen hiervan raken individuen, gezinnen, organisaties en de samenleving. Werk met een hoge PSA wordt ook wel psychisch belastend werk genoemd. Uit onderzoek blijkt dat dit minstens een even belangrijke rol speelt in het veroorzaken van gezondheidsklachten, verzuim en de mogelijkheid om tot het 65ste levensjaar door te kunnen werken als fysiek belastend werk. Het is zaak om deze stressfactoren goed inzichtelijk te maken en om op basis hiervan gerichte preventieve interventies toe te passen. Bijgesloten ‘’kennisparel’’ biedt daar handvaten voor. Fijn weekeinde alvast!

prohic_linksonder